Lámpa webáruház térkép

A lámpa webáruház alapjai: az állólámpa

Az állólámpa a nappaliban tud igazán jó szolgálatot tenni. Gyakran egy kanapé, fotel környékén helyezünk el őket. Könnyű velük a világítást fokozni. Gyakran kiegészítő fényforrás, amit akkor használunk, ha a fő központi világítás túlságosan erős és bántja az ember szemét. Amikor kiválasztjuk, hogy milyen lámpát, hányat és hova szeretnénk elhelyezni, érdemes átgondolnunk a szokásainkat és ahhoz igazítani a kialakítást. Ugyanez igaz a funkciók kiválasztására is. A hangulattól vagy éppen egyéni ízlésünktől függően fontos lehet a fényerő is. Kényelmes megoldást nyújt a távirányítós szabályozás, okos világítás. Érdemes egy lámpa webáruház kínálatában szétnézni először. Olyan oldalt keressünk, ahol már eleve a LED technológiára koncentrálnak, hiszen hamarosan csak ezek lesznek forgalomban. A lámpa tervezők figyelemben vették, hogy a LED fókuszáltabban vetül, így szórt fény érdekében gyakori megoldás az opálos állólámpa búra, vagy a LED állólámpa olvasókarral.

Lámpa webáruház klasszikus beltéri eleme: a mennyezeti és függőlámpa

A lámpa webáruháznak a függőlámpákból és a mennyezeti lámpákból van a legszélesebb kínálata. A függőlámpa a mennyezeti lámpák egyik legkedveltebb verziója, ami változatos stílusának köszönhetően valamennyi szoba igényének meg tud felelni. A mennyezeti lámpák alapvetően egyenletesen eloszló, központi fényt biztosítanak egy helyiségnek. Gyakorlatilag minden szobában szükségünk lesz egy fő fényforrásra, legyen szó akár egy nappaliba illő, modern design mennyezeti lámpáról vagy egy rejtett (süllyesztett) LED sorfényről. A homogén fényviszonyok eléréséhez a matt felületű lámpatestek a legalkalmasabbak. Ezek nem közvetlenül vetítik a fényt, hanem szűrik, valamint visszaverik, így a szórt fény eloszlik a térben.

Asztali lámpa webáruházak kínálatából

Asztali lámpa vásárlásakor gondoljuk át, hogy ahova szánjuk, erős vagy gyengébb megvilágításra lesz-e szüksége. Szeretnénk-e a fénye mellett olvasni is, vagy mindössze dekorációs célokat szolgál majd? Az utóbbi esetben bátran választhatunk olyan design asztali lámpákat is, amik eleve tompább, meghitt fényt árasztanak. Azonban egy éjjeli olvasólámpának vagy dolgozószobai lámpának már más célja van. Fontos, hogy erős, célzott fényt biztosítsanak, ugyanakkor másokat ne zavarjanak. Ajánlott érintőszenzoros éjjeli lámpát választani a lámpa webáruházból. Amennyiben nincs az elhelyezés közelében konnektor, nézelődjünk az elemes változatok között. Akkor is remek megoldás, ha nem szeretnénk mindenfelé kábeleket látni. A legtöbb modern asztali lámpa már LED izzóra lett kialakítva. Tehát a diódákból áramló kifejezetten erős fényt megszűrik, vagy más felületekről visszaverődve alkalmazzák. Sokszor a fényerő és a színhőmérséklet is szabályozható. Bátran nézelődjünk a LedGuru honlapján, amennyiben ilyen típusokat keresünk. Sok asztali lámpájuk egy-egy lámpacsalád eleme, így akár választhatunk összeillő darabokat is.

A lámpa webáruház klasszikus elemei

Fali lámpa

Kialakításuk alapján falhoz simuló és a faltól elálló falikarokat különböztethetünk meg. Ezek az esztétikus és modern hangulatfények bármelyik otthon egyedi kiegészítői lehetnek, amelyek egyúttal fontos funkcionális szerepet is betöltenek. Sok olyan pontra felhelyezhetők, ahol problémás lenne a mennyezeti világítás kialakítása, vagy az oda érkező fény nem elég erős. A fali lámpa fénye nem szóródik, egy irányba vetül és viszonylag kis távolságra van a fényforrás is. A lámpa webáruház számtalan, korszerű megoldást kínál nekünk. Egy karos, több karos, egyedi tervezésű, vagy klasszikus kialakítású fali lámpák ugyanúgy megtalálhatóak, mint okos LED világítások, dekor testek vagy fali kristályok.

Csillár

A csillár az étkezők éke, az exkluzív lakás koronája. A modern csillárnak már nem kell egy egész teret egyedül bevilágítania. Az étkezőasztal fölé helyezett lámpa feladata az esztétikum mellett az alapvető mennyezeti világítás biztosítása. A lámpa webáruházban rengeteg különleges csillárból válogathatunk, amik között már LED diódás csillárokat is találunk. Egészen egyedi, geometrikus, organikus formakompozíciókat is találunk közöttük. Nem érdemes leragadni a klasszikus kristálycsillároknál.

Lámpa webáruházak modern eszközei

Mozgásérzékelő lámpa

A mozgásérzékelős lámpa Elengedhetetlen a kertben, a kertajtónál, a bejárati ajtónál vagy a garázs tövében. Nagy segítség, ha nem kell a villany folyamatos fel-lekapcsolásával bajlódni, vagy a sötétben tapogatódzni, ha nincs kéznél a lakáskulcs. Ugyanakkor energiatakarékosak is, hiszen rövid idejű a működésük. Beltérben is megállják a helyüket, például pincelejáróban.

Éjszakai lámpa

Elsősorban a gyerekszobák kapcsán jut eszünkben.  Akár éjszakai fény babáknak, akár éjszakai fény gyerekeknek, a lágy világítás koruktól és habitusoktól függően megnyugtatja őket, és elűzi az ijesztő árnyékokat. Az éjszakai jelzőfény felnőttek számára is praktikus. Ha este, sötétben botorkálunk ki mosdóba, vagy csak egy pohár vízért, kellemesebb az álomittas szemnek egy diszkrét derengés, mint az éles fény. Ez esetben igazán kényelmes mozgásérzékelő verzió mellett dönteni. Az érzékelőt ilyenkor érdemes úgy elhelyezni, hogy már akkor felkapcsoljon, amikor belépünk az adott helységbe.

Comments are Disabled