Josera: jó választás a kutya számára?

Josera: milyen tápok kaphatók?

A kutya genetikai állománya 99%-ban megegyezik a szürke farkaséval, ezért sokan azon a véleményen vannak, hogy tápanyagszükségletük is azonos, ugyanakkor a kutyáknak a húson kívül másra is szüksége van. Ettől függetlenül a kutya számára az a táplálék az ideális, amelynek nagyrészét hús teszi ki. Ezzel szemben a szénhidráttal óvatosan kell bánni, mert a túl sok szénhidrát túlterheli a bélrendszerüket. A ragadozók nyála ugyanis nem tartalmaz amilázt. Ez a keményítő (szénhidrátok) bontásáért felelős enzim. A ragadozókban ezt az enzimet csak a hasnyálmirigy termeli.

Felelős gazdiként mind arra törekszünk, hogy kedvenceinknek a lehető legjobb eledelt adjuk.  A boltokban, állateledeleseknél összeszámlálhatatlanul sok fajta tápot lehet kapni a kutyáknak, s ezek között a névtelenektől a Josera-féle prémium minőségik, bármit kérhetünk. De vajon melyik a legjobb a kutyánk számára? A prémium minőségű tápok, ahogy a nevükből is következtetni lehet erre – igyekeznek a lehető legjobb minőséget nyújtani és valamennyi kutya táplálékszükségletének megfelelni. Ez nem egyszerű feladat, hiszen ahány kutya, annyi igény. Egyre több kutya küzd öröklött betegséggel, veleszületett problémával vagy lesz érzékeny, intoleráns bizonyos táplálék összetevőkre. Az ételallergia legalább olyan gyakori panasz, mint az embereknél, s a kutyák esetében is okozhat súlyos tüneteket. Ezek közé tartozik a folyamatos vakaródzás, testrészeinek rágcsálása – különösen a faroktó és a mancs rágása. Azoknak a kutyusoknak, akik ezzel küzdenek, speciális étrendre van szükségük, aminek az eledel gyártóknak is megoldást kell biztosítaniuk. A prémium tápok, mint a Josera, vállalják ezt a feladatot.

Josera: miért fontos ellenőrizni a táp összetételét?

A kutyák tápanyagszükséglete fajtánként, koronként, egészségügyi állapotonként és életvitelenként is változó, ezért egy-egy eledel márkának több fajtájával találkozhatunk a polcokon. A kiegyensúlyozott étrend attól is függ, hogy korának megfelelő táppal etetjük-e. Azok a márkák, amelyek külön forgalmaznak kölyköknek, felnőtteknek és szenior kutyáknak való tápot, megbízhatóbbak azoknál, amelyeknél csak egyfajta van. Mindez azt mutatja a vásárlók felé, hogy a gyártó nem csak profitra törekszik, de szem előtt tartja a kutyák életkorából adódó eltéri energia- és tápanyagszükségletet. Ennél már csak az szimpatikusabb, ha a gyártó nem csak a korokat, hanem a különböző érzékenységeket, betegségeket, állapotokat is figyelembe veszi és különálló tápot forgalmaz vemhes, ételérzékeny, csontbeteg stb. kutyáknak. S ahogy lenni szokott, az állateledeleket is eléri a divat, s így a kutyák értrendjében is megjelentek alternatív hozzávalók, amelyeknél a prémium minőségre törekvő vállalatok már arra is figyelnek, honnan szerzik be az összetevőket. Egyre több eledel csomagolásán találkozhatunk olyan feliratokkal, hogy kisgazdaságból származó gabona, helyi halászatból beszerzett halak, szabadtartású baromfi. Ezek természetesen imponálnak nekünk, vásárlóknak, de egyben azt is jelenti, hogy az eledel többe kerül.

Josera: ételallergiás a kutyusom?

A Josera kutyatáp család között találunk olyanokat, amelyeket kimondottan érzékeny kutyáknak fejlesztettek ki. Ezekben nem található szója, kukorica és búza. Alacsony fehérjetartalmával, rizs és árpa tartalmának köszönhetően könnyen emészthető és biztosít mindent, amire a felnőtt állatnak szüksége van. Az Omega 3 és Omega 6 zsírsavak, valamint a biotin, a bőr és a szőrzet védelméről gondoskodnak. A speciális fajtában található E-vitamin erősíti és támogatja az immunrendszert, az élesztő és inulin pedig hozzájárul az egészséges emésztőrendszerhez és a tápanyagok felszívódásához. Egy szó, mint száz, ha kutyusunknak is ízlik ez a fajta eledel, akkor nem kell tovább keresgélnünk. Megbízható termék egy megbízható márkától.

Josera: kölyökkutyának is megfelelő?

A kölyökkutyák energia- és tápanyagszükséglete eltér a felnőtt állatokétól. Ez azért van, mert a kicsiknek gyorsabb az anyagcseréje, szervezete még fejlődésben van, így kiemelten fontos az, hogy a fejlődéshez szükséges összetevőket megkapja. Ellenkező esetben izomzata, csontozata, szervei nem fejlődnek megfelelően, ami felnőtt korában problémákkal járhat. A prémium minőségű tápok, mint a Josera, kiemelten kezelik a helyzetüket és a kölyökkutyáknak szánt tápokat további kategóriákra osztották. Ennek köszönhetően kielégítő eledelt tudunk vásárolni 8 hetesnél fiatalabb kedvencünknek, majd a 2 hónaptól a 2-12 hónapos korúaknak szánt tápra válthatunk. Ha nehezen igazodunk ki ezeken a besorolásokon, a Josera egy infografikával segíti a döntésünket, ahol megtudhatjuk, melyik konkrét tápra van szüksége kutyusunknak. Az adagolást illetően szintén egyértelmű magyarázat található a csomagolás hátoldalán. Ehhez csak kedvencünk felnőttkori súlyát kell ismernünk, ami fajtajellemző. A Josera fejlesztői a gluténérzékenységet is figyelembe vették, így az ételérzékeny kölyköknek is akad megfelelő táp.

Comments are Disabled