Ingyen elvihető kutya, avagy személyes tapasztalatok a kutya vásárlásról

Ingyen elvihető kutya, avagy a kutyavásárlás két oldala

Az elmúlt időszakban miután én is és a párom is folyamatosan otthon dolgozunk a korona vírusnak köszönhetően úgy döntöttünk, hogy mindenképpen szeretnénk a mindennapokra egy társat magunk mellé, hiszen olyan unalmasak és szürkék az otthon töltött napok, muszáj valamivel feldobni, hogy úgy igazán tudjuk élvezni az otthon töltött időt. Ráadásul úgy éreztük, hogy a kapcsolatunk is elétkezett egy olyan pontra, hogy már nem csak önmagunkra kell fókuszálnunk, hanem kipróbálhatnánk, hogy másról is gondoskodjunk. Így úgy döntöttünk, hogy beszerzünk egy kiskutyát, a kérdés csak az volt, hogy ingyen elvihető kutyát szeretnénk e választani, gondolok itt arra, hogy azon belül is menhelyi kutyust szeretnénk e vagy inkább egy hirdetés alapján keresünk ingyen elvihető kutyákat. Illetve a másik lehetőség, hogy inkább egy fajtiszta kutyákat tenyésztő lehetőségről lenne szó. Én alapvetően mindkettő mellett tudtam volna érveket felsorakoztatni, de talán inkább a tenyésztők felé hajlottam. Nem feltétlen sznobságból, hanem inkább neveltetésből adódóan. Ugyanis nálunk a családban, ha kutya volt, az volt az alapfeltétel, hogy tenyésztőtől vásároljuk a kis állatot és azon belül is lehetőleg díjnyertes tenyésztőtől. Persze hozzá kell tenni, hogy a szüleim bizony egész életükben mindenben nagyon, de nagyon sznobok voltak és bár bizonyos dolgokban igazuk volt, azért sokban abszolút nem értettem velük egyet. Talán valahol ez is egy ilyen pont volt. Ugyanis persze igaz, hogy a fajtiszta díjnyertes kutya felmenői makulátlanok és talán a kockázat is kevesebb, de emellett tudom, hogy ezeknek a kutyusoknak mindenképpen arany élete van és több, mint valószínű, hogy őket fogják elvinni elsőre. Így számomra viszonylag rövid gondolkodás után talán kérdés sem volt, hogy inkább az ingyen elvihető kutyák opcióját választom, ezzel a választással is megmentve egy kutyus életét.

Az ingyen elvihető kutya két opciója

Miután viszonylag hamar és meglepően kevés vitával döntöttük el azt, hogy az ingyen elvihető kutya opcióját választjuk, rögtön bele is vetettük magunkat abba, hogy milyen lehetőségek vannak az adott opción belül. Egyébként zárójelben jegyezném meg, hogy számomra nagyon megdöbbentő, hogy ennyire hamar meg tudtunk egy ilyen, viszonylag kardinális kérdésben egyezni. Nem mintha nem lennénk összhangban a párommal, viszont az közre játszik, hogy bizony miután nagyon más háttérből jövünk és nagyon más neveltetést kaptunk, így gyakran az ilyen jellegű nagy volumenű döntésekben némi eltérés van. Ugyanis míg ő teljesen mást szokott meg, hiszen vidéken nőtt fel egy kis faluban én pedig Budán ahol nyilván teljesen más a legtöbb dologban a szokás. Így végül sokszor nevelésünkből fakadó viták vannak, de hála istennek ebben a nagyon profin felépített érvelésének köszönhetően, viszonylag hamar igazat adtam neki. Így, mint már a fentiekben is említettem utána néztem különböző opcióknak az ingyen elvihető kutya keretein belül. Alapvetően két opció merül fel ebben az esetben. Az egyik lehetőség, hogy az ingyen elvihető kutya mondjuk egy váratlan vemhességből fakadóan született, nem fajtiszta keverékkel, ezért vagy ingyen elvihető a kutya, vagy nagyon jelképes összegért cserébe adják. A jelképes összegen belül tényleg nagyon jelképeset értek, ugyanis mindössze pár 1000 forintról van szó ezekben az esetekben. Illetve amennyiben nem ezt az opciót választjuk, még mindig ott vannak a menhelyi kutyák lehetősége. Ami talán a legszebb választás mind közül. Hiszen ezeknek a kutyusoknak szinte a megváltással egyenlő az, ha valaki kihozza őket a menhelyről és egy új esélyt ad a számukra. Így hosszas töprengés után az ingyen elvihető kutyák lehetőségén belül is a menhelyi kutyusok elvitelére esett a voksunk. Hiszen úgy láttuk, hogy ha már ingyen elvihető kutya lehetőségéről beszélünk, akkor legalább a tegyünk nagyon jót egy kutyussal és adjunk neki egy új szerető családot és nem utolsó sorban meleg otthont.

Az ingyen elvihető kiskutyák sorsa

Mindent összevetve én minden kutyatartáson gondolkodó gazdit arra tudok invitálni, hogy mindenképpen gondolkodjon el az ingyen elvihető kutya lehetőségén és fogadjon örökbe egy kis jószágot, ugyanis el nem tudjuk képzelni ez mekkora segítséget tud nyújtani egy kutyusnak és mennyire nagy örömöt tudunk neki azzal okozni, hogy kiemeljük őt a menhely rabságából és egy új, boldog és szerető életet tudunk neki biztosítani. Így mindenképpen ezt az alternatívát propagálom és ajánlom mindenkinek, aki gondolkozik ezen a lehetőségen, hogy válassza ezt az opciót.

Comments are Disabled