Haszon gépjármű bérlet az egyszerűbb kölcsönzés érdekében

Mi az a haszon gépjármű bérlet?

A haszon gépjármű bérlet hosszú távú kocsi kölcsönzés esetében alkalmazott szolgáltatás. Kiváltképpen ajánlott cégeknek, illetve olyan magánszemélyeknek esetleg vállalkozóknak, akik hosszabb távon szeretnék igénybe venni a kiválasztott járművet. A hosszabb táv alatt itt több hónapos, akár egy két éves időintervallumra gondolok. Ajánlatos olyan esetben is ezt az opciót alkalmazni, ha esetleg az a helyzet állna fent, hogy vállalkozóként vagy cégvezetőként alkalmazottaknak biztosítunk autót, mivel a munkakör igényli. Ebben ez esetben nem célszerű saját autó használata vagy esetleges a rövid távú kölcsönzés lehetősége, hiszen anyagilag mindenképpen sokkal jobban jövünk ki egy haszongépjármű bérlet megvásárlásával. Úgy gondolom még egy esetet érdemes megemlíteni, ahol szintén nagyon nagy segítséget tud nyújtani a haszon gépjármű bérlet igénylése, abban az esetben, ha rövid illetve hosszabb távon, külföldön tartózkodunk. Ebben az esetben hatalmas segítség egy autó használata, hiszen jelentősen megkönnyíti az ottani közlekedésünket egy folyamatosan a rendelkezésünkre álló autó. Úgy gondolom, hatalmas segítséget tud nyújtani ez az alternatíva ilyen jellegű különleges esetekben is.

A következendőkben egy kicsit arról fogunk tárgyalni, hogy pontosan mit takar ez a lehetőség és hogyan lehet igénybe venni.

A haszon gépjármű bérlés menete

Tulajdonképpen ez egy igen egyszerű feladat, hiszen az egész procedúra mindössze annyiból áll, hogy felkeresünk egy ilyesfajta tevékenységekkel foglalkozó vállalatot, amelyet szerintem érdemesebb online már előre lecsekkolni. Mikor a feladat e részén túl vagyunk, felkeressük az adott céget, kötünk velük ott helyben egy szerződést, melyben meghatározzuk a jármű igénybe vételének időintervallumát illetve sok helyen kérnek egy adott összeget mely egyfajta kaució, hiszen ez őket biztosítja, hogy az autóval megfelelően fogunk bánni. De természetesen ezt az összeget vissza kapjuk abban az esetben, mikor megszűnik a szerződésünk. Tulajdonképpen ennyivel meg is történt a folyamat és vihetjük is a kiválasztott autót/ autókat.

Akinek sikerült felkelteni a figyelmét a cikk által az bátran keresse fel a Határautó haszongépjármű bérlet weboldalát.

Milyen előnyei vannak egy haszon gépjármű bérlet igénylésének?

A hosszú távú autó bérlés illetve haszongépjármű bérlet igénylése, számos szempontból sokkalta előnyösebb választás, mint a lízingelt autó igénybe vétele, illetve a céges autó saját kútfőből finanszírozása. Gondoljunk csak abba, hogy a saját autókra mennyi időt, energiát illetve pénzt fordítunk. Míg ez saját autó esetén mind a mi zsebünkből kerül ki és saját időnk megy rá, addig a gépjármű kölcsönzés esetében ezeket a felmerülő költségeket, mind a cég állja. Hiszen a bérleti díjak, amelyek nem mellesleg abszolút megfizethető árkategóriában mozognak, mindenfajta járulékos költséget fedeznek. Beleértve az üzemeltetéssel kapcsolatban felmerült anyagi költségeket is, tehát a benzint illetve az esetleges javítási költségeket is, persze azzal a feltétellel, ha nem törtük ronccsá az autót a saját hibánkból, de mivel ez az eset nem igazán fordul elő így az olyanfajta problémákat, melyek az idő múlásával minden kocsinál felmerülne, mint például motorhiba vagy hasonlók, azokat a cég állja.

Illetve az egyéb jellegű ügyintézés is maximálisan a bérbe adó cég reszortja, ezáltal jelentős mennyiségű időt és energiát spórolunk meg, amelyet nem csupán a munkaidőnkbe tudunk fektetni, hanem a magán ügyeinkre is sokkalta több idő maradhat. Ezáltal sokkalta egyszerűbbé válik az üzemeltetési költségek nyomon követése és értékelése. A fizetendő bérleti és kezelési díj pedig cég esetében abszolút kiadási költségként elszámolható. Továbbá a cég nem fizeti így a cégautó adót sem, ami megint csak jelentős anyagi könnyebbség éves szinten nézve. Ezt a költséget a bérleti díj tartalmazza. Egyébiránt ha új alkalmazottnak van, szüksége autóra nem kell hatalmas költségekbe vernünk magunkat egy újabb jármű vásárlása okán, hanem szintén a már kapcsolatban levő haszongépjármű bérbe adó cég által tudunk újabb haszongépjármű bérletet igényelni. Egyébiránt ha az autónak valami komolyabb baja lesz, a biztosítás kapcsán azonnal kicserélik, és új autót adnak, így ez az eset sem fog felesleges időt rabolni az életünkből. Továbbá megint csak egy hatalmas előny, hogy az áfát vissza lehet igényelni, így ezzel sem lesz gondunk.

Véleményem szerint garantáltan jó döntés egy ilyesfajta szolgáltatás igénybe vétele, kiváltképpen, ha az alkalmazottaink számára van szükség járműre. Egészen biztosan hatalmas segítséget fog jelenteni mind számukra, mind a cég számára.

Comments are Disabled