A Ginkgo Biloba az egyik leghosszabb életű fa a világon, akár ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek, s ráadásul nagyon ősi faj is, mintegy 200 millió évvel ezelőtt a földtörténeti őskorban fejlődhetett ki. Gyógynövényként régóta alkalmazzák többek között agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve halláscsökkenés kezelésére.  Eredetileg Ázsiában őshonos, mára azonban az egész világon elterjedt, a sugárutak kedvelt fájává vált.

Orvosi célokra a Ginko levelének kivonatát használják, azonban nem minden összetevő hat jótékonyan.  A levélben lévő ginkgolsavnak például allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni a levélből.

Európában Dr.Willmar Schwabe orvos volt a modern Ginkgo biloba kutatások úttöröje. Tudományos kutatásai során igazolta, hogy a Ginkgo levelében található bizonyos anyagok különösen hatásosak az agysejtekre. Annak érdekében, hogy ez a felismerés a gyógyászatban is hasznos legyen, egy több mint 24 lépcsős szabadalmazott eljárást fejlesztett ki, melynek során az aktív hatóanyagokat nyerik ki egy pontosan meghatározott összetétel szerint, ugyanakkor a káros összetevők, mint például a glikolsav minimalis koncentrációja pontosan meghatározott. Ez a kivonat az EGb 761®, mely a Ginkgo biloba speciális kivonata, hatékony, jól tolerálható gyógynövény készítmény.

Tudjon meg többet az EGb 761® minőségi Ginkgo biloba kivonat alkalmazásáról >>