Az időskor közeledtével sokan a testi betegségeknél is jobban félhetnek a szellemi hanyatlástól. Nem véletlenül, hiszen az évek múlásával gyakrabban fordulhatnak elő feledékenységre, szétszórtságra utaló esetek.

A memóriánk, koncentrációsképességünk romolhat, még akkor is, ha nincs szó a memória súlyos károsodásával együtt járó betegségekről, például az Alzheimer-kórról. Kétségbeesni azonban nem kell, hiszen a memóriaromlást lehet javítani, különösen, ha időben elkezdik az agy „karbantartását” az életmód megváltoztatásával, illetve az erre a problémára kifejlesztett szerekkel.

A demencia (elbutulás) folyamatos leépülést okozó kóros agyi tünetcsoport, amely kihat a memóriára, a gondolkodásra, a viselkedésre és az érzelmekre. Jelenleg a tudomány a demenciák közül az Alzheimer-kórt olyan gyógyíthatatlan betegségnek tekinti, melynek legjelentősebb kockázati tényezője az életkor, gyakoribbá válásának legfőbb oka pedig a társadalom elöregedése. Napjainkban, Magyarországon 150-200 ezerre becsülhető az Alzheimer demenciában szenvedő betegek száma, mely a 60 év feletti korosztályban nagyjából 5 évente duplázódik.

Míg korábban széles körben elterjedt az a vélekedés, hogy az időskori elbutulás sorsszerű, és nincs mit tenni ellene, ma már tudjuk, hogy ez nem igaz.

Van segítség – az agy, az intellektuális funkciók ugyanúgy edzhetők és erősíthetők, mint a testünk. Emellett gyógyszeresen is tehetünk a mentális egészségünkért. Kezelés mellett időt nyerhetünk – elnyújthatjuk azt az időszakot, ami alatt az idősödő személy életvitele javulhat.

 

A Tebofortan® 120 mg filmtabletta bizonyítottan hatékony az időskorral összefüggő szellemi hanyatlás és az életminőség javítására enyhe fokú demenciában szenvedőknek.

 

Az EGb 761® a Ginkgo biloba speciális kivonata, a német precizitás és az egyedülálló technológia ötvözete, amely az alapanyagok precíz kiválasztása, és a magas szintű, 24 lépcsős gyártási folyamat szabadalmaztatott eljárási útján jön létre.

Hasonló hatóanyagok minden Ginkgo növényből kinyerhetők, de a Tebofortan® speciális hatóanyaga nem azonos más Ginkgo bilobát tartalmazó készítmény hatóanyagával.

A Tebofortan® recept nélkül bármelyik gyógyszertárban beszerezhető gyógyszerkészítmény. 120 mg-os hatáserősségben is kapható, amiből felnőtteknek akár napi 1 filmtabletta is elegendő lehet!

(x)

Hirdetés

S-108-Tebofortan-PRcikk-2017-nov

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!