Sistergés, dobolás, csengés: a fülzúgás tüneteit változatosan élhetjük meg.Számos ok állhat a háttérben, de vajon a gingko biloba enyhítheti a kellemetlen panaszokat?

A fülzúgás (tinnitus) sokak életét megnehezíti, mivel akár akut, akár visszatérő a jelenség, igen intenzív lehet. Főként csendben, vagy esténként zavaró a szokatlan hang: a sistergés, a dobolás, vagy csengés gyakran okozhat elalvási nehezítettséget, lehangoltságot. Ráadásul a kialvatlanság koncentrációs készségünket is befolyásolhatja. Nem is beszélve a szorongásról, amely többnyire a legsúlyosabb betegségektől való félelemből adódhat. Mit tegyünk ellene?
 

Könnyen lehetséges, hogy a fülzúgást jól kezelhető probléma okozza, mint például a hallójáratban felgyülemlett fülzsír, vagy a középfülben zajló gyulladásos folyamat. De állhat a háttérben a belső fül érelmeszesedése, magas vérnyomás is. Emellett az élvezeti szerek (kávé, nikotin) túlzott fogyasztása is akadályozhatja a belső fül keringését. Nagyon ritkán előfordul, hogy a belső hallójáratban lévő térszűkítő folyamat okozza a panaszt. Bármi is az ok, a kezelés mindig komplex feladat: mielőbb forduljon szakorvoshoz!

Érdemes tudni, minél régebb óta áll fenn a fülzúgás, annál nehezebb az orvos feladata (legyen akár fül-orr-gégész, akár neurológus vagy pszichiáter), hogy megtalálja a probléma valódi forrását, és eredményesen kezelhesse.

Mit tehetünk a fülzúgás enyhítésére?

A fülzúgás kezelése számos, egymástól eltérő technikából tevődik össze, ez főként akkor igaz, ha nem valamely konkrétan azonosítható alapbetegség áll a háttérben, hiszen akkor annak kezelése általában megoldja a problémát. Az azonosítható ok nélküli fülzúgás esetén a gyógyszeres kezelés mellett szóba jöhet az ún. „zajgenerátor”, a relaxációs technikák, hangterápiás cd-k. Ilyenkor rengeteg türelemre és együttműködésre is szükség van, hiszen a fülzúgás esetenként nehezen, vagy lassan reagálhat a kezelésre. Emellett a fülzúgás tüneteinek enyhítésében nagy szerepe lehet a gyógynövénytartalmú szereknek is.

Válasszuk a Tebofortan®-t!

A Tebofortan® filmtabletta minőségi Ginkgo biloba speciális kivonat, az ún. EGb 761®-et tartalmazza, mely hatékony segítség a fülzúgás tüneti kezelésében.

A Ginkgo biloba speciális kivonata az alapanyagok precíz kiválasztása után, több stádiumú gyártási folyamat szabadalmaztatott eljárásai során jön létre. A 24 lépcsős gyártási folyamat során arra is figyelnek, hogy a hatékonyság szempontjából fontos összetevőket magas arányban, míg a káros összetevőket minimális koncentrációban – egy pontosan meghatározott összetétel szerint – használják fel.

A vény nélkül kapható Tebofortan® jól tolerálható gyógyszerkészítmény, melynek alkalmazásakor csak ritkán lehet mellékhatások megjelenésére számítani. A Tebofortan® 120 mg filmtabletta megemelt hatóanyag-tartalma miatt felnőtteknek akár napi 1 tabletta is elegendő lehet.

-(Schwabe Hungary Kft.)

Hirdetés

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

S-012-Tebofortan-PR cikk-2016-feb